travel

EDISI IMBAS KEMBALI II CAMERON HIGHLAND 2019

Cameron Highland…
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sahabat sahabat MY..

Untuk posting kali ini adalah berkaitan dengan travell..tetapi ini adalah imbas kembali yang MY telah laksanakan pada tahun lepas. Konsep travel MY adalah bersama dengan Keluarga dan inshaAllah konsep ini akan terus MY laksanakan dengan izin Allah S.W.T

Dalam tempoh PKPP ini, MY perhatikan dah ramai rakyat telah merancang untuk bercuti bersama keluarga dan rakan rakan. Tempat yang paling popular semasa pemerhatian MY di media sosial adalah Cameron Highland.

Jadi, dikesempatan ini MY nak imbas kembali juga lah semasa MY buat trip bersama family ke Cameron Highland pada tahun 2019 dan trip ini merupakan kesinambungan daripada posting ke Pulau Pangkor. Tempoh trip yang sama dimana selepas ke Pulau Pangkor rehat semalaman di Ipoh, terus MY dan family naik ke Cameron Highland. Time tu hari raya yang ke 3 @ 4, MY dah lupa dah. Semasa MY berada disana, terdapat juga beberapa tempat yang MY tidak ada kesempatan untuk lawati samada kekangan masa atau tempat tersebut tak buka (yerla time raya..hahaha). Jom layan beberapa keping gambar MY berada disana.

TEMPAT MY MELAWAT DI CAMERON HIGHLAND

Bharat Tea

Big Red Strawberry Farm

Rose Centre

Tempat yang tak sempat pergi semasa trip 2 hari satu malam ni CAMERON HIGHLAND

  •  MARDI Agrotechnology Park
  • Taman Rama-Rama Kea Farm
  • Highlands Apiary Farm
  • Ladang Teh BOH Sungai Palas
  • The Sheep Sanctuary
  • Muzium Time Tunnel
  • Cactus Valley
  • Lata Iskandar
  • Pasar Malam Pekan Brinchang
  • Mossy Forest
  • Air Terjun Parit

dan banyak lagi.. boleh singgah kat blog dibawah ini tentang tempat menarik di CAMERON HIGHLAND

 564 total views,  27 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *