MAVIC MINI DRONE 2020

0 0
Read Time:3 Minute, 23 Second

Berbaloi ke beli drone Mavic Mini ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada sahabat – sahabat MY yang sudi menjengah blog MY dan membaca sedikit coretan MY tentang berbaloikah kita beli drone Mavic Mini..Ini adalah persoalan yang kadang kadang akan terpancul di dalam fikiran kita. Berbaloi ke Beli Mavic Mini?

Berbaloi atau tidak, ia adalah subjektif tetapi apa yang paling penting adalah tujuan kita membeli drone tersebut. Ada segelintir membeli drone yang mahal seperti Mavic Air, Mavic Air 2, Mavic Pro dan banyak lagi. Berbalik kepada persoalan diatas, Berbaloi ke beli Drone Mavic Mini?

jeng..jeng..jeng..

Harga MY dapat di Shopee kakidrone : https://t.productlink.io/a427w5

Bagi pandang MY, ia sangat berbaloi kerana ia boleh dikategorikan sebagai pertengahan user. Ini bermaksud orang yang belum mahir atau sedang belajar tentang fly drone ( Seperti MY ) boleh menggunakan Mavic Mini tetapi ingat Mavic Mini ini mempunyai kekurangan dari segi sensor.

Harga untuk Mavic Mini ini juga amat berbaloi dan ia mempunyai dua model iaitu FCC dan CE. Apa yang dimaksudkan dengan FCC dan CE ini? yang ini kita akan buka posting baru..mungkin kita akan bercerita lebih detail..hehehehe..MY akan tulis spesifikasi bagi Mavic Mini.

Spec Mavic Mini serba sedikit ( MY copy je dari website : https://www.dronezon.com/drone-reviews/dji-mavic-mini-review-of-features-specs-and-faqs/)

Berat Mavic Mini = 249gram
Mavic Mini Flight time = maximum 30 minit jika tiada angin kuat ia bergerak dengan kelajuan 8.7mph atau 14 km/h
Mavic Mini Hovering Time = 29 minit mengikut keadaan angin semasa

How Fast Can The Mavic Mini Fly?
Mavic Mini Max Speed

29 mph (46.8 km/h) flying in Sports mode at close to sea level with no wind. The speed breaks down as follows for the different flight modes;

42.65 feet per second (13 meters) in S-Mode (Sports)
26.24 feet per second (8 meters) in P-Mode
13.12 feet per second (4 meters) in C-Mode

Mavic Mini Max Ascent Speed

13.12 feet per second (4 meters) in S-Mode (Sports)
6.56 feet per second (2 meters) in P-Mode
4.92 feet per second (1.5 meters) in C-Mode

Mavic Mini Descent Speed
9.84 feet per second (3 meters in S-mode (Sports)
5.9 feet per second (1.8 meters) in P-mode.
3.28 feet per second (1 meter) in C-Mode.

Mavic Mini Flight Distance


If the Mavic Mini is flown at the optimum speed 8.7 mph (14 km/h) in calm conditions, this gives 30 minutes of flight time. So, the Mavic Mini flight range will be approximately 4.2 miles (6.76 km) without wind.

NOTE: It is never a good idea to push your drone to the limit of it’s flight range, video transmission range or to the max of it’s battery. This can cause the drone to crash or get lost. The anxiety of flying and willing your drone to fly back to you is not great for the nerves.

Berapa Harga Mavic Mini ?

Mavic Mini FCC Fly More Combo

Harga MY dapat di Shopee kakidrone : https://t.productlink.io/a427w5

RM 2199 untuk FCC flymore combo

Tujuan dan Sebab kenapa beli Mavic Mini ?

MY minat dalam bidang photografi dan juga videografi jadi dengan pembelian Mavic Mini ini, MY boleh mempelbagaikan lagi sudut Photo dan Video. Kenapa tak beli Mavic Pro atau Air? , siap 4k resolution lg..gambar pun lawa. Ia sebenarnya tentang pengalaman, jika kita membeli yang mahal tetapi tiada cara asas untuk mengendalikan, ia akan jatuh kepada kerugian iaitu rugi tidak menggunakan drone tersebut secara maksima tetapi dengan Mavic Mini ini, kita boleh jadikan ia sebagai drone latihan kita disamping belajar cara mengambil angle yang terbaik untuk photo dan video.

Hasil yang tidak seberapa MY ambil dengan Drone Mavic Mini.

https://youtu.be/0yXGHDLlrck

Jadi setakat ini saja dahulu perkongsian MY tentang mengapa dan berbaloi ke MY beli Mavic Mini..adakah Mavic Mini akan kelaur dengan keluaran yang ke Dua?

Dengan itu, MY akan sambungkan lagi coretan tentang Mavic Mini ini..Assalamualaikum dan Sampai kita ketemu lagi.

Happy
0 0 %
Sad
0 0 %
Excited
0 0 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.