Comica BOOM X-D2 2.4G Digital Wireless Microphone

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Saban hari, kita melihat semakin ramai yang menceburkan diri dalam bidang penghasilan video samada untuk secara official ataupun untuk youtube. Untuk penghasilan video, 2 perkara yang amat perlu dititikberatkan iaitu Kualiti Audio dan Kualiti Video tersebut.

Jika salah satu ini tiada, maka penghasilan video tersebut menjadi tidak menarik. Sehubungan dengan itu, untuk posting kali ini, saya ingin berbicara tentang satu alat yang mana dapat memberikan satu penghasilan Audio yang menarik untuk video anda. 

Comica BOOM X-D2 2.4G

Comica merupakan salah satu syarikat yang mana tidak asing lagi dalam penyediaan peralatan audio. Dengan penghasilan produk Comica Boom XD2 membuat mereka lebih bersaing dengan syarikat-syarikat lain  salah satunya adalah Comica Boom XD2 ini telah menunjukkan bahawa ia berhak berada sebaris dengan pengeluar wireless microfon jenama lain seperti RODE dan SARAMONIC.

Comica Boom X-D2 2.4G Digital Wireless MicrophoneComica Boom XD2 ini telah direka untuk memudahkan pengguna mereka kerana dari segi bentuk Comica Boom XD2 ini adalah jenis compact. Jadi ia mudah untuk dikawal.  Siapakah yang memerlukan mikrofon ini:

  • Youtuber
  • Vlogger
  • Jurnalis
  • Videografer

Apabila membeli set Comica XD2 ini, anda akan dapat :

Pihak kami membeli Comica Boom X-D2 2.4G Digital Wireless Microphone ini adalah bertujuan untuk menambahkan kualiti rakaman kami di channel youtube shukrisyiradotcom. Supaya penonton dapat mendengar dengan jelas.

Dari segi harga untuk model ini adalah bermula dalam RM 700.00. Bagi kami, ia adalah salah satu pelaburan yang berbaloi dalam industri rakaman.

Bagi yang berminat untuk beli microfon wireless boleh klik link ini https://invle.co/clbugl9 (shopee)

Untuk info tentang mikrofon ini, anda boleh tengok di youtube yang mana sudah ramai youtuber review tentang mikrofon ini.

Comica juga menghasilkan beberapa produk yang berkaitan dengan audio.Sila klik disini :

Comica 

Berminat dengan artikel yang lain..sila klik dibawah :

Mavic Mini 

Photografi dan Videografi

Happy
0 0 %
Sad
0 0 %
Excited
0 0 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Comica BOOM X-D2 2.4G Digital Wireless Microphone

Leave a Reply

Your email address will not be published.