• Review

    PGMALL SUPER SHOCKING SALE

    ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA Ada hikmah yang berlaku disebalik Kerajaan melaksanakan perintah PKP semasa Covid 19 dimana ia mengajar rakyat supaya lebih berhati-hati dan sentiasa berwaspada dengan keadaan sekeliling. Tidak ketinggalan juga, semasa PKP ia dapat membuka mata kepada rakyat untuk menggunakan teknologi yang selama ini dilihat sebagai perkara yang susah dan munasabah untuk menggunakan. Platform E-Dagang merupakan contoh dimana rakyat telah membuka mata dan berani untuk mengguna platfom ini untuk membeli-belah samada barang keperluan atau barang yang mereka inginkan. Terdapat banyak platfom E-Dagang yang menjadi pilihan rakyat dan hari ini MY hendak memperkenalkan sebuah Platfom E-Dagang yang semakin hari semakin naik ranking mereka dalam hati rakyat yang mana telah…

  • Photography

    Gambar Perkahwinan

    MY nak berkongsi sedikit dengan sahabat sahabat MY hobi atau minat MY dalam photografi. Skill masih lagi tahap biasa biasa tetapi MY belajar dan terus belajar. Untuk kali ini, MY nak berkongsi gambar perkahwinan yang MY shoot pada akhir tahun 2019 dan awal tahun 2020. Untuk tahun ini genap hobi MY 10 tahun. Klau mengikut rentak tempoh masa 10 tahun itu, mungkin boleh dikatakan mahir tetapi MY adalah sebaliknya. Betul orang kata, hendak buat apa apa yang baru mestilah berguru. Jadi disitulah kesilap MY. Walaupun sudah 10 tahun tetapi masih lagi mencari rentak dan passion dalam fotografi. Kenapa memilih fotografi? Kenapa tak memilih hobi yang mecabar lagi? itu kita akan…

  • travel

    EDISI IMBAS KEMBALI II CAMERON HIGHLAND 2019

    Cameron Highland…Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Sahabat sahabat MY.. Untuk posting kali ini adalah berkaitan dengan travell..tetapi ini adalah imbas kembali yang MY telah laksanakan pada tahun lepas. Konsep travel MY adalah bersama dengan Keluarga dan inshaAllah konsep ini akan terus MY laksanakan dengan izin Allah S.W.T Dalam tempoh PKPP ini, MY perhatikan dah ramai rakyat telah merancang untuk bercuti bersama keluarga dan rakan rakan. Tempat yang paling popular semasa pemerhatian MY di media sosial adalah Cameron Highland. Jadi, dikesempatan ini MY nak imbas kembali juga lah semasa MY buat trip bersama family ke Cameron Highland pada tahun 2019 dan trip ini merupakan kesinambungan daripada posting ke Pulau Pangkor. Tempoh trip…

  • tip-tip

    Youtube !! Oh Youtube!!

    Youtube ohh Youtube Assalamualaikum dan selamat sejahtera sahabat-sahabatku..semua sihat?Dah lama MY tak update blog di shukrisyira.com kerana ada sedikit kesibukan. Jadi untuk posting pada kali ini adalah berkenaan dengan Youtube..Kenapa dengan Youtube? Sebenarnya tiada apa apa pun..hehehe..saje je kerana hari ini rasa macam nak berkongsi serba sedikit tentang Youtube..MY tak layak pun kalau nak bercerita panjang lebar tentang youtube ni kerana Subscriber MY pun hanya 163 subscriber je..yang Channel gaming plak 24 subscriber je..hahaha jadi memang tak layak untuk memberi tip-tip tentang youtube. cuma hari ini MY nak berkongsi dengan sahabat apa yang MY tahu sepanjang buat content dalam youtube. 4000 Jam waktu tonton dan 1000 subscriber Pada tahun 2018…

  • travel

    Tempat Menarik Di Pulau Pangkor

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Bagaimana keadaan awk sekalian dalam Musim PKP ini. MY doakan agar awak sekalian sihat dan dijauhkan virus Covid 19. Untuk musim PKP ni, MY mengambil keputusan untuk memindahkan bebarapa posting MY di blog lama. Antara salah satunya adalah Posting harini iaitu Tempat Menarik di Pulau Pangkor. Untuk pengetahuan awak sekalian, MY telah naikkan posting ini di blog lama adalah pada tahun lepas, rasanya dah dekat setahun dah. Jadi untuk posting pada blog ini MY anggap ia sebagai ThrowBack posting iaitu mengenang posting yang lalu. Tanpa melengahkan masa, Awak sekalian dijemput untuk membaca hasil nukilan MY yang tak seberapa dalan mencoretkan kata-kata di dalam blog.. PERCUTIAN KELUARGA …

  • Review

    PERFUME MAMPU MILIK

    PERFUME MAMPU MILIK MALAH BOLEH DIKATAKAN SEAKAN SAMA DENGAN KUALITI PERFUME YANG MAHAL Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca MY, Alhamdulillah, bersyukur kehadrat ALLAH S.W.T kerana dengan limpah KurniaNya dan KeredhaanNys, kita masih lagi bernafas di dunia yang sementara ini. Jadi posting MY yang jarang kali keluar ini ingin membuat menulis mengenai Perfume yang menjadi pilihan MY sekarang. Korang semua tau tak tentang PUDORE FRAGRANCE ? Pernah dengar PUDORE FRAGRANCE? Untuk pengetahuan semua PUDORE FRAGRANCE merupakan salah satu local branding yang mana mempunyai kualiti yang hebat dan sekarang ia telah menjadi pilihan Perfume MY untuk dipakai setiap hari. PUDORE FRAGRANCE merupakan perfume yang diilhamkan (inspired ) dari Perfume yang original iaitu dari segi…

  • Lifestyle

    DASHING DEO + PERFUME SPRAY | GABUNGAN 2 IN 1 YANG MANTAP |

    1st SEMBURAN DEODORAN + WANGIAN BADAN UNTUK LELAKI Memulakan hari dengan wangian yang hebat dan sentiasa segar sepanjang hari adalah penting bagi setiap lelaki agar dapat mengharungi cabaran dan aktiviti harian dengan penuh yakin. Oleh itu, menggunakan minyak wangi badan supaya berbau harum dan deodoran agar kekal segar dan menghindar bau badan sudah menjadi satu kemestian buat si jejaka.Menggunakan dua produk bagi memastikan mereka tampil berbau hebat dan segar sebenarnya amat mencabar!Mengapa? Adalah mustahil untuk mencari minyak wangi yang harumannya sepadan atau boleh digabung dengan haruman dari semburan deodoran yang bertujuan untuk mengatasi masalah bau badan sahaja.Minyak wangi sememangnya lebih mahal, sebab itu sesetengah lelaki hanya menggunakan satu produk sahaja iaitu semburan…